Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Ενημερωτική Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας για τα 30 χρόνια

 

 

Ενημερωτική Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Εικαστική Έκθεση των ζωγράφων Κώστα Πλακωτάρη – Κώστα Κοντογιάννη με τίτλο «Συνομιλίες» για τα 30 χρόνια της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων της Εταιρίας, έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: « Oλιστική προσέγγιση του ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση » που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο Λάρισας.

Μετά το τέλος της εσπερίδας Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της εικαστικής Έκθεσης Κώστα Πλακωτάρη – Κώστα Κοντογιάννη – Συνομιλίες που εντάσσεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Με την ευγενική υποστήριξη της Δίαυλος η οποία προτίθεται κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 6945715706 για την δωρεάν μεταφορά των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση

 

 

Προφίλ της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί περίπου 7000 μέλη πανελλαδικά. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια με στόχο:

την υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με το λιγότερο κόπο. τη βελτίωση της καθημερινότητας τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι.

την επανένταξη τους μέσω της επαγγελματικής ενασχόλησης στο κοινωνικό σύνολο.

την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος.

την συμβολή τόσο στη σωστή χρήση της υπάρχουσας θεραπείας, όσο και στην έρευνα για την εύρεση οριστικής θεραπείας.

την έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών κ.α.) σε θέματα γύρω από τη νόσο.

Έχει Γραφεία στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Τρίπολη, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο Κρήτης και την Κέρκυρα που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες.

Συνεργάζεται με γιατρούς κρατικών νοσοκομείων (νευρολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, ουρολόγους, ψυχιάτρους, φυσιάτρους), καθώς και με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πάθηση και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα που αποστέλλεται σε όλα τα μέλη, στους 800 νευρολόγους της Ελλάδας και σε Έλληνες της διασποράς.

Διοργανώνει συναντήσεις για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών, εκδρομές, καθώς και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Έχει εθελοντικές ομάδες αυτοβοήθειας για κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους έχουν ανάγκη. Παρέχει τηλεφωνική πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη και διατηρεί τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη για τα δικαιώματά τους.

Τα μέλη επίσης συμμετέχουν σε ομάδες διαφόρων δραστηριοτήτων (φυσικοθεραπείας, γυμναστικής σε πισίνα, αερόβιας γυμναστικής, pilates, ψυχολογικής υποστήριξης, εργαστήρι εικαστικών) που προσφέρονται από ειδικούς σε εθελοντική βάση.

Είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η ΕΕΣΚΠ εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια και των δυο Διεθνών Οργανισμών που αποτελούνται από άτομα διεθνούς κύρους.

 

Εικαστική Έκθεση Κώστα Πλακωτάρη – Κώστα Κοντογιάννη με τίτλο «Συνομιλίες» για τα 30 χρόνια της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

 

Δυο σημαντικούς Έλληνες ζωγράφους συστήνει στο κοινό το “Χατζηγιάννειο” Πνευματικό Κέντρο Λάρισας με την έκθεση «Κώστας Πλακωτάρης – Κώστας Κοντογιάννης: Συνομιλίες», η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022.
Στον 2
ο όροφο του Χατζηγιαννειου Πνευματικού κέντρου θα παρουσιαστούν πάνω από 40 έργα των ζωγράφων, κυρίως τοπία, πορτρέτα και συνθέσεις με ανθρώπινες μορφές, πολλά από αυτά μεγάλων διαστάσεων.

Ο Κώστας Πλακωτάρης από πολύ νωρίς οδηγήθηκε στη μελέτη των νεωτεριστικών τάσεων αλλά παρέμεινε ένας αναπαραστατικός ζωγράφος, κυρίως τοπιογράφος. Ανέπτυξε ένα προσωπικό ιδίωμα όπου συνδύαζε τον αναλυτικό κυβισμό και τον ορφισμό κυρίως στα έργα του Μεσοπολέμου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα με λάδι και ακουαρέλες.
Ο Κοντογιάννης ανήκει στη μεταπολεμική γενιά της ελληνικής τέχνης, στην οποία η αφαίρεση έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. «Κάνω αφαίρεση για να τονίσω τα ουσιώδη, να τα προβάλλω με όσο γίνεται πιο ζωντανή την ένταση της συγκίνησης και του οράματος που μου δημιούργησαν. Η αφαίρεση για μένα είναι ένα μέσο για να εκφράσω καλύτερα την ανθρώπινη μορφή, όχι για να την εξαφανίσω. Ανήκω σε μια γενιά «ρομαντικών», των τελευταίων ίσως, που κάποιος ομφάλιος λώρος μας δένει με τη λατρεία της φύσης και την αλήθεια της μορφής», έγραφε. Συνήθιζε να δουλεύει ασκούμενος με το μολύβι καθημερινά μέχρι το τέλος της ζωής του με μοντέλα πρόσωπα οικεία: μέλη της οικογένειάς του, παιδιά και νέους του χωριού, αγρότες και κτηνοτρόφους, θαμώνες του καφενείου, έργα τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Ο συνδετικό τους κρίκος είναι η Μελίτα Πλακωτάρη, κόρη του ζωγράφου Κώστα Πλακωτάρη και της ποιήτριας Αλεξάνδρα Πλακωτάρη και σύζυγος του Κώστα Κοντογιάννη. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα της καθώς και ποιήματα της Αλεξάνδρας Πλακωτάρη.

 

Διάρκεια έκθεσης : 3-11 Δεκεμβρίου 2022
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο – Πρωί : 10.00 – 13:30

Απόγευμα : 17:30 – 21:00

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Εύα Ιωαννίδου

Τηλ.επικοινωνίας : 6977567969

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και ακολουθήστε μας στα social media για να ενημερωθείτε σχετικά με τις επερχόμενες εκδηλώσεις:

Website: www.gmss.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/greekmssociety/

Facebook group: https://www.facebook.com/groups/gmssgr/

Instagram: gmss.gr

YouTube: Greek Multiple Sclerosis Society